Украинското министерство на външните работи разкритикува Монголия, че не е арестувала

...
Украинското министерство на външните работи разкритикува Монголия, че не е арестувала
Коментари Харесай

Украйна с остри критики към Монголия, че не е арестувала Путин

Украинското министерство на външните работи разкритикува Монголия, че не е арестувала гостуващия водач на Кремъл Владимир Путин, търсен със заповед за арест, издадена от Международния углавен съд (МНС), съобщи Ройтерс, като се базира на пост в Telegram на представителя на ведомството Георгий Тихий.

Според Тихий по този начин страната е нанесла сериозен удар на интернационалната наказателна правна система. Отказът на Монголия да задържи Путин е " тежък удар за Международния углавен съд и за системата на наказателното право ", написа той.

" Монголия разреши на обвинен нарушител да избегне правораздаването, като по този метод споделя отговорността за военните закононарушения ", добави представителят на украинското външно министерство.

По думите му Украйна ще работи със своите съдружници, с цел да подсигурява, че Монголия ще понесе последствията от това. Миналата седмица Украйна прикани Улан Батор да арестува Путин по време на визитата му в страната.

Путин дойде в Монголия в понеделник за договаряния, които наподобява ще се съсредоточат основно върху нов газопровод, свързващ Русия и Китай.

Заповедта за арест на Международния углавен съд, издадена предходната година против Путин, задължава 124-те страни членки на МНС, измежду които е и Монголия, да арестуват Путин и да го предадат на съда в Хага, в случай че съветският водач стъпи на територията на някоя от тези страни. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР